Παρασκευή 10 Μαΐου 2019




Το Blog αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - Ακροκόρινθος & Αγιονόρι». Προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε αυτά τα δύο κάστρα και να καταγράψουμε όσα μάθαμε. 

Μέσω του blog οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν «άμεσα» με τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος και επί το πλείστον να συνεργάζονται πάνω στο θέμα της παρουσίασης της έρευνας χωρίς να μετακινούνται.

Δεν περιοριστήκαμε, όμως, μόνο στη θεωρητική γνώση: θελήσαμε να γνωρίσουμε κι άλλα κάστρα από κοντά κι ενταχθήκαμε στο εθνικό θεματικό δίκτυο του ΚΠΕ Μολάων "Κάστρο: ο τόπος το ορίζει κι ο άνθρωπος το χτίζει". Επισκεφθήκαμε την Μονεμβασιά και οι υπεύθυνες του ΚΠΕ Μολάων, η κ. Βάνα και η κ. Φωτεινή, μας έμαθαν πολλά. Επισκεφθήκαμε και το κάστρο των Ιωαννίνων. Στο πέρασμά μας από το Μέτσοβο φωτογραφηθήκαμε στη θέση που βρισκόταν το κάστρο του.

Επιπλέον, κάποιοι μαθητές μας είδαν το θέμα με καλλιτεχνική άποψη. Θα δείτε, λοιπόν, τον Ακροκόρινθο σε καρτ-ποστάλ που ζωγράφισε μαθήτριά μας και την Μονεμβασιά μέσα από τον φακό μαθητή μας!

Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέρουσα την προσπάθειά μας!

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Αποστολίδου Αρετή - Θεολόγος, Ζουμπουρλή Παναγιώτα - Φυσικός, Τοντικίδου Χριστίνα - Καθηγήτρια Γαλλικών

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα